Pályázatok

Nyomtatás
PDF
okt.
26

Országos Kupakverseny

Startolt a kupakvadász idény!

A 2012. évi Országos Kupakversenyen induló gyermek és oktatási intézmények december 7-ig gyűjthetik műanyag kupakjaikat - elsőként ezen a versenyen - a lakosság bevonásával.

A Holofon Zrt. - a Kupakverseny márkanév tulajdonosa - meghatározó piaci részesedésével Magyarország vezető műanyag újrahasznosító vállalata. Éves termelési kapacitása 12.000 tonna, fő tevékenysége az iparból és kereskedelemből származó műanyag hulladékok átvétele majd újrahasznosítása. A vállalat egyik fő célkitűzése, hogy a közszemléletet megváltoztassa a műanyaghulladékokról: ez hívta életre a Kupakversenyt, amely mára a vállalat saját társadalmi felelősségvállalási programja lett.

 

kupak

 

Az előző évi verseny során a vállalat a gyermek és oktatási intézmények vezetőségének bevonásával erősítette a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet. A résztvevő óvodák és iskolák a meghirdetett határideig gyűjtötték a műanyag kupakokat, melyekért a vállalat a piaci ár felett fizetett is minden versenyzőnek. Az eredmények minden várakozást felülmúltak: 250 gyermek és oktatási intézmény regisztrált országosan, és összesen 28.494 kg kupak gyűlt össze.

kupak1

A Holofon Zrt. - partnereivel és a verseny támogatóival - a 2012. évi Országos Kupakverseny által még szélesebb körben kívánja népszerűsíteni a környezettudatos gondolkodást. Legjelentősebb újítása, hogy az óvodák és iskolák mellett immáron a lakosságot is be kívánja vonni a gyűjtésbe.

"A környezettudatos gondolkodás ott kezdődik, hogy mindenki saját lehetőségéhez mérten tesz lépéseket környezete fenntarthatósága érdekében. Legyen az első "zöld" lépés akár egyetlen kupak jelképes leadása újrahasznosítás céljából, a lényeg, hogy a személyes döntések össztársadalmi "zöld" mozgalommá formálódjanak." - Ez a Holofon Zrt. alapgondolata, erről fog szólni a 2012. évi Országos Kupakverseny.

 

hypnosia kreatív ügynökség (www.hypnosia.hu)

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Forrás: kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu

Írta: Administrator.

Nyomtatás
PDF
okt.
23

"Csongrádi ősz" fotópályázat

Írta: Administrator.

okt.
10

Zöldmúzeum pályázat 2012.

Írta: Administrator.

okt.
09

MADÁRVONULÁS GYERMEKSZEMMEL RAJZPÁLYÁZAT

 

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajz pályázatot hirdet az I. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás délalföldi ünnepe alkalmából.

CÉL: A madárvonulás színpompás, látványos jelensége hazánk élővilágának. Mindannyiunkat, kisgyermek kortól megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás sok titokzatos kérdése. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok kedves nyüzsgése, párás őszi alkonyban hullámzó darucsapatok messzehangzó krúgatása – megannyi élmény a nyitott gyermeki léleknek.. E sok természeti szépség megjelenítése a „Madárvonulás gyermekszemmel” rajzpályázat célja. A pályázatra beküldött alkotásokból, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2012. november 16-17-én, az I. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában Szatymazon, a Postakocsi Csárdában.

FELTÉTELEK:

A pályázat nyilvános. Óvodás és általános iskoláskorú gyermekek nevezhetnek (14 éves korig), bármilyen technikával készített képekkel. Követelmény, hogy a beküldött képek témája a madárvonuláshoz kapcsolódjon. Az alkotásokat a minél szélesebb körű közzététel érdekében szkennelni (digitalizálni) szeretnénk. Kérjük ezért a maximum A/3-as mérető, sík felületű (nem kisplasztikai jellegű) képek beküldését.

NEVEZÉS: A pályázaton minden nevező maximum 3 képpel indulhat.

Nevezési határidő: 2012. október 15.

A nevezett képekhez meg kell adni a következő adatokat:

kép címe, regisztrációs név, szerző neve, születési dátuma, e-mail cím

A zsűrizés anonimitása és a beérkezett képanyag korrekt kezelése érdekében a zsűri tagjai a nevezők személyes adataihoz a bírálat előtt nem férnek hozzá.

Cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Természet Háza Látogatóközpont

6000 KECSKEMÉT

Liszt Ferenc u. 19.

A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak. A Fehértavi Darvadozás megfelelő népszerűsítése érdekében a képeket a KNPI szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV).

KORCSOPORTOK:

A pályázaton külön értékelünk három korcsoportot: -6 évesnél fiatalabbak;

-6-10 évesek;

-10-14 évesek.

ÉRTÉKELÉS:

A pályázatra nevezett alkotásokat zsűri értékeli. Vass Éva ügyvezető Postakocsi Csárda, Gilly Zsolt környezeti nevelő KNPI, Herbót Erzsébet oktatásszervezö KNPI, Faragó Ádám grafikus MME

Minden zsűritag 1-5 pontig értékeli a képeket, a pontszámok összeadódnak. A kiállításon történő bemutatásra kiválogatott műveket a KNPI facebook-oldalán (http://www.facebook.com/KiskunsagiNemzetiPark) 2012. október 25-től közzétesszük. A közzétett képekre 2012. november 15-én 12:00-ig leadott szavazatok („like”) alapján történő pontszámítás: [5,00/max. szavazatszám] szorozva a kép szavazatszámával. A szakmai zsűri által adott pontszámhoz a közönségszavazat pontszáma hozzáadódik. Nyertes a legtöbb pontot elérő kép.

DÍJAZÁS:

Korcsoportonként az első három helyezett részére oklevél, valamint a szervezők által felajánlott tárgyjutalmak. Csak azokat a korcsoportokat díjazzuk külön, amelyekben legalább négy nevezı indult. Kevesebb nevezı esetén a csoportok összevonásra kerülnek.

Gilly Zsolt szervező Albert András szervező

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Írta: Administrator.

okt.
03

Lájkolj és nyerj egy Zöld Csongrád pólót!

10 db Zöld Csongrád pólót nyerhetsz a Facebook-os játékunkkal! Mindössze annyi a dolgod, hogy lájkold oldalunkat október 31-ig. A sorsolást november 2-án tartjuk, a nyertesek névsorát a Facebook oldalunkon tesszük közzé. A verseny visszamenőlegesen is érvényes, tehát aki már lájkolta az oldalunkat, az is részt vesz a nyereményjátékunban!

Támogatók

Joomla 1.6 template